15 Mayıs 2017 Pazartesi

En Temel Cafe Malzemeleri...




        www.kahveciniz.com.trSahil kenarında ve işlek bir caddede kendine has dokusu ve tatları ile şirin bir kafe açmak her yaştan birçok insanın hayalidir. Her kafenin teması, atmosferi ve müşteri profili farklı olsa da, hepsinin temel ihtiyaçları ortaktır. Bu yazımızda sizlere kafe açarken mutlaka edinilmesi gereken temel kafe malzemelerinden bahsedeceğiz.



     Kahve makinaları- Kahve bir kafenin olmazsa olmaz içeceğidir. Bu yüzden profesyonel kahve makinalarına ihtiyaç olduğu gibi hazırlamada ve sunumda kullanılabilecek kahve demleme ekipmanları da temel ihtiyaçlardandır. French press gibi pratik ekipmanlar veya espresso makinaları gibi daha profesyonel seçenekler  listenizde mutlaka yer almalıdır.



Kahve Değirmenleri - Kafelerin en büyük özelliği içeceklerini en taze hali ile sunmalarıdır. Özellikle kahve, taze çekilmiş olmalı ki o mis gibi kokusu ve aroması daha iyi hissedilsin. Bu yüzden kahve değirmeni ile kahveler hazırlanmadan hemen önce öğütülmelidir.



Blender ve buz makinaları - Kafelerde sadece sıcak içecekler değil, soğuk içecekler de makinalar yardımı ile hızlı bir şekilde hazırlanır. Bu anlamda en büyük yardımcınız blender ve buz makinaları olacaktır. Bu şekilde saniyeler içinde müşterilerinize harika soğuk içecekler hazırlayabilirsiniz.



Şuruplar ve soslar - Gerek aromalı kahvelerde gerekse diğer soğuk içeceklerde aroma çeşitliliğini şurup ile kolayca sağlayabilirsiniz. Ayrıca dondurma gibi tatlıların sunumunda kullanılmak üzere değişik meyve püreleri ve soslar da hem lezzet hem de görsellik olarak size artı sağlayacaktır.



Narenciye sıkma makinaları - Çok sayıda ve hızlı bir şekilde taze limonata, meyve suları ve kokteyller hazırlamak için kuvvetli bir narenciye sıkma makinasına ihtiyaç duyacaksınız.



Temizleyiciler - Kahve makinalarını ve ekipmanlarını hijyenik hale getirmek için özel olarak hazırlanan temizleyiciler ve solüsyonlar çok önemlidir. Bu tarz özel temizleyiciler hem makinalarınızın ömrünü uzatır hem de hijyen açısından iyi olur.







www.kahveciniz.com                              www.kahveciniz.com.tr



www.kahvekahve.com                           www.kahvemakineleri.com


www.renklerevi.com                                  www.kafematik.com





Kahve İçmenin 8 Yanlış Yolu...






1. Kahvenizi buzdolabında muhafaza etmeyin. Belki eskiden granül veya öğütülmüş kahveyi buzdolabında saklıyordunuz. Ancak kahve çekirdeklerini asla buzdolabında saklamamalısınız. Çünkü kahve çekirdeklerinin soğuk olması demleme yönteminden çıkan sonucu etkileyecektir. En uygun olanı kahve çekirdeklerini  valfli bir pakette veya hava almayan cam bir kavanozda saklamaktır.

2. Öğütülmüş kahve tercih etmeyin. Kahveden en iyi tadı, aromayı ve kokuyu almak istiyorsanız kahvenizi çekirdek olarak satın alıp içmeden öğütmeli ve en fazla 15. dk. içinde demlemelisiniz. Bu şekilde aromalar korunmakta ve kahvenizin tadı ve kokusunda belirgin bir fark olmaktadır. Taze çekilmiş Türk kahvesinin kokusunu düşündüğünüzde ne demek istediğimizi anlayacaksınız.

3. Kahvenizin nasıl kavrulduğunu gözardi etmeyin. Kahvenin kavurma profili o kahvenin tadını, sertliğini ve asiditesini belirleyen en önemli faktördür. Dolayısı ile dark roast, yani çok kavrulmuş kahve ile light roast, yani az kavrulmuş kahve arasında çok fark vardır. Starbucks, Cafe Nero gibi zincir kahve dükkanlarının genellikle daha koyu bir kavurma profili olduğunu; buna karşın 3.dalga kahvecilerin ise çekirdekleri daha az kavurmaktan yana olduğunu unutmayın.

4. Kahvenize süt eklerken soya sütü tercih etmeyin. Soya sütü ve kahve bileşimi kahvenin asiditesi ve Ph değerini etkilemektedir. Soya sütü yerine badem sütü tercih etmeniz kahvenizi daha lezzetli kılacaktır.

5. Kaynar su kullanmayın. Hiçbir demleme yönteminde kaynar su kullanmayın. Kahvenizin yanmaması ve acı tatların çıkmaması için su sıcaklığı 90-95 derece olmalıdır. Termometreli bir su ısıtıcınız yoksa, su kaynadıktan yaklaşık 1 dk. Sonra suyu kahvenizin üzerine dökün.

6. Kahve- su oranını kafanıza göre yapmayın. Kahve su oranı damak tadınıza göre değişse de uygun olan, her bir gram kahve için 15 ila 18 ml. su kullanmaktır. Bu sebeple kahve demlerken gram hassasiyetli bir tartı kullanmak çok önemlidir. Ancak ölçü kaşığınızın ne kadar kahve aldığını biliyorsanız tartınız olmasa da standardı yakalamanız zor olmayacaktır.

7. Filtre kağıdınızı kuru olarak kullanmayın. Kahveyi filtre kağıdına dökmeden önce sıcak su ile mutlaka ıslatın. Bu kahvede kâğıt kokusu çıkmasını önleyecektir. Ayrıca filtre ve demleme ekipmanınız da ısınmış olacağı için demlediğiniz kahvede uygun sıcaklığı yakalamanız daha kolay olacaktır.

8. Metal kaşık veya karıştırıcı tercih etmeyin. Mümkünse ahşap bir kaşık veya karıştırıcı kullanın. Metal tadı ve kokusunun sıcak su ile birlikte kahvenize karışmasını istemezsiniz.



www.kahveciniz.com                              www.kahveciniz.com.tr


www.kahvekahve.com                           www.kahvemakineleri.com


www.renklerevi.com                                     www.kafematik.com


12 Mayıs 2017 Cuma

Frappuccino Starbucks

          






         Frappuccino Starbucks tarafından bulunan ve tüm dünyada çok sevilen buzlu bir kahve türüdür. Cappucino'nun buzla yapılmış halidir başka bir deyişle. Ancak artık bu içecek farklı aromalarda da yapılıyor. Çilekli, vanilyalı, karamelli, tarçınlı gibi. Ancak frappuccino için illa ki Starbucks'a gitmeye de o kadar para vermeye de gerek yok.
         Artık aynı tadı garanti eden frappuccino karışımları var. Bu karışımlar sayesinde çok pratik bir şekilde evinizde frappuccino keyfi yaşayabilirsiniz. Ayrıca hemen hemen aynı fiyata çok daha fazla frappuccino içmiş oluyorsunuz. Benim favorim Cafe Ambruvase. Karamel, mocha, lime, gibi farklı aromalarda frappuccinolar hemen hazır oluyor. Ayrıca lezzeti de diğer karışımlara göre daha yoğun. Frappuccino seviyorsanız Cafe Ambruvase'yi tavsiye ediyorum kesinlikle.

Filtre Kahve Kağıtları

Filtre kahve makinaları ev kullanımı için de ofis kullanımı için de oldukça uygun bir kahve hazırlama seçeneğidir. Çok miktarda kahve demleyebilme, kahveyi daha uzun sure sıcak tutabilme, bazı makinalarda zaman ayarı ile istediğimiz saate kahvenin hazır olması bu makinaların kullanımını arttıran faktörlerdir.

Yaygın olarak kullanılan filtre kahve makinaları ile ilgili olarak size bazı ipuçları vermemize ne dersiniz?

1. Eğer sabahları mis gibi kahve kokusu ile uyanmak istiyorsanız zaman ayarlı kahve makinalarını tercih edin. Geceden makinayı kurun, sabah siz kalktığınızda kahveniz hazır olsun.

2. Kahve makinanızı belli aralıklarla temizlemeniz gerekir. Kahve ekipmanlarını temizlemek için üretilmiş solüsyonlardan faydalanabilirsiniz.

3. Filtre kahve makinalarında sabit filtre yerine tek kullanımlık kâğıt filtreler daha pratik olmaktadır. Çünkü sabit filtrelerin temizliğini her defasında çok dikkatli yapmak gerekir. Aksi takdirde filtrede yapışmış olan kahve kalıntısı bir sonraki kahveyi acılaştıracaktır. Bunun en pratik çözümü ise tek kullanımlık filtre kâğıdı kullanmaktır. Filtre kâğıtları ise temel olarak iki farklı ölçüde üretilir. Makinenize uygun olan boyutu tercih etmelisiniz. Filtre kahve kâğıtlarını Tchibo gibi mağazalardan bulabilirsiniz. Ayrıca online mağazalardan da temin etmeniz mümkün.

4. Filtre kahve makinesi seçerken kahvenin dolduğu karafın cam olması tercih sebebidir. Hem daha sağlıklıdır hem de temizlemesi daha kolay olacaktır.

5. Kahveyi sıcak tutma özelliği filtre kahve makinalarının en temel özelliklerindendir. Ancak karafın altından ısıtmalı olanlar da vardır, tıpkı bir termos gibi karafın kendisini ısıtarak kahveyi sıcak tutan makinalar da vardır. Burada tercih karafın cam olup olmaması ve fiyata göre değişecektir.

6. Kahve makineleri çok çeşitlidir ve fiyatları da özelliklerine göre azalır veya artar. Filtre kahve yapmakla beraber, espresso yapabilen, süt köpürtebilen makinalar da vardır.

7. Kahve makinaları modelleri arasında kendi kendine kapanan makinalar da vardır. Eğer makinayı kapatmayı unuturum endişesi taşıyorsanız bu modelleri tercih etmeniz uygun olacaktır.

Delonghi gibi büyük firmalar kahve makineleri konusunda oldukça fazla çeşit sunacaklardır.