22 Eylül 2018 Cumartesi

Bu makineler lezzet yaratıyor


Bu makineler lezzet yaratıyor


Filtre kahveler cüzdan ya da telefonlarımız gibi hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Her sabah evde filtre kahve yapıp yarısını içip yarısını termosla yanında götürenler parmak kaldırsın desek, kolayca saymamız pek mümkün olmaz. İşte böylesi elzem filtre kahvemize ulaşmak için bir filtre kahve makinesine sahip olmamız şart tabi ki. Filtre kahve makineleri iyi bir kahve ile kullanılıyorsa suyu yavaş yavaş damlatarak eşsiz bir lezzet yaratıyor.

Alman Bilim İnsanı Melitta Bentz  1908  yılında  kahve filtresi bulmadan önce de insanlar filtre kahve içiyordu. 1908′ den önce iki yöntem kullanılıyordu; birincisi bir ipek bez ile sarılan kahvenin içinden sıcak su geçirerek demleme, ikincisi ise seramik delikli filtrelerden kahveyi süzme yöntemi idi. Melitta Bentz’ in buluşundan sonra kâğıt filtreler ufak revizyonlar geçirse de aynı çalışma prensibi ile günümüze kadar geldi. Ve lezzetli fitle kahveler artık makineler aracılığı ile bizlere ulaşır oldu.

French Press, Chemex, Hario V60, Filtre Kahve Makinası, Sifon, Aeropress, American Press gibi birçok farklı ekipman ile filtre kahve demlemiş olursunuz. Bu ekipmanların başlıca birbirlerinden farkları kullandıkları filtre (kağıt, metal), demleme süreleri, demleme miktarları ve basınç kullanımlarıdır denebilir. Filtre Kahve ile demlediğimiz kahve espressoya göre çok daha yumuşak olur. Çünkü kâğıt filtre ile bitter/acı tatları bardağımıza getiren birçok yağı tutmuş oluruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder