Bu makineler lezzet
yaratıyor
Filtre
kahveler cüzdan ya da telefonlarımız gibi hayatımızın ayrılmaz bir parçası.
Her sabah evde filtre kahve yapıp yarısını içip yarısını termosla yanında
götürenler parmak kaldırsın desek, kolayca saymamız pek mümkün olmaz. İşte
böylesi elzem filtre kahvemize ulaşmak için bir filtre kahve makinesine sahip
olmamız şart tabi ki. Filtre kahve makineleri iyi bir kahve ile kullanılıyorsa
suyu yavaş yavaş damlatarak eşsiz bir lezzet yaratıyor.
Alman Bilim
İnsanı Melitta Bentz 1908 yılında
kahve
filtresi bulmadan önce de insanlar filtre kahve içiyordu. 1908′ den önce
iki yöntem kullanılıyordu; birincisi bir ipek bez ile sarılan kahvenin içinden
sıcak su geçirerek demleme, ikincisi ise seramik delikli filtrelerden kahveyi
süzme yöntemi idi. Melitta Bentz’ in buluşundan sonra kâğıt filtreler ufak
revizyonlar geçirse de aynı çalışma prensibi ile günümüze kadar geldi. Ve
lezzetli fitle kahveler artık makineler aracılığı ile bizlere ulaşır oldu.
French Press,
Chemex, Hario V60, Filtre Kahve
Makinası, Sifon, Aeropress, American Press gibi birçok farklı
ekipman ile filtre kahve demlemiş olursunuz. Bu ekipmanların başlıca
birbirlerinden farkları kullandıkları filtre (kağıt, metal), demleme süreleri, demleme
miktarları ve basınç kullanımlarıdır denebilir. Filtre
Kahve ile demlediğimiz kahve espressoya göre çok daha yumuşak olur. Çünkü kâğıt
filtre ile bitter/acı tatları bardağımıza getiren birçok yağı tutmuş oluruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder