19 Temmuz 2017 Çarşamba

Yöresel Kahveler Hangi Şekillerde Hazırlanır?

Yöresel Kahveler Hangi Şekillerde Hazırlanır?
1. %100 Arabica - Yöresel kahvenin iyisi yüzde yüz Arabica çekirdeklerinden olandır.
2. Arabica & Robusta -  Yöresel kahvelerin kullanım amaçlarına göre Arabica-Robusta karışımı olarak hazırlandığı da görülür. Ancak böyle yöresel kahvelerde Arabica çekirdeklerinin oranı daha fazla olmalıdır.
3. Single Origin: Sadece tek  bir yörenin kahvesi ile hazırlanan yöresel kahvedir.
4. Harman/Blend: İki farklı yörenin kahvesi ile hazırlanan yöresel kahvelerdir. Genellikle bu yöntem espresso için kahve hazırlanırken kullanılır.


yöreselkahve; kahve; singleorigin; blend; harman; arabica; robusta; espresso



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder