“Ağır
ağır acele et”: Cold Brew
Muhteşem kokusu ile başımızı döndüren kahve
çekirdeklerinin soğuk su ile buluşması. Soğuk su da en az 20 saat bekleyen o çekirdeklerin suya lezzetini bırakması .
“Ağır ağır acele et” der ya Erasmus. İşte Cold Brew’in hikayesi de biraz
böyle. Dem alan bir çay gibi dem alan
soğuk dem alan bir kahve. Ve dem almışlığın verdiği muhteşem lezzet. Onun adı “Cold
Brew” : Soğuk demlenmiş kahve
Soğuk demlenmiş kahve nin , Avrupalılarla ve bizimle buluşmasının geçmişi ise çok
uzun sayılmaz. Kahve çekirdeklerinin büyük şekilde çekilmesi ve 20-48 saat
arası soğuk suyla demlenmesi ile oluşan bu lezzet sert kahve tadını yumuşatıyor
ve hiç kahve sevmeyenleri bile mest edebiliyor. Yavaş demleme ve hazırlama
yöntemi sayesinde yumuşak içimli bir kahve olan Cold Brew’e krema da eklemeniz
mümkündür.
Süt veya
meyvelerle farklı lezzet melezlemeleri yapabileceğiniz cold brew de bu
zenginliği sağlayacak önemli enstrümanlardan olabilirler. “Kahvelerin viskisi”
diye adından övgü ile süz edilen cold brewinizi
kakao aromaları da ekleyebilirsiniz. Bu
lezzetli kahveyi nasıl içeceğiniz ya da dostlarınıza sevdiklerinize ve
müşterilerinize nasıl ikram edeceğiniz sizin damak zevkiniz ve ustalarınız
yaratıcılığı ile doğru orantılı.
https://www.kahveciniz.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder