22 Eylül 2018 Cumartesi

“Ağır ağır acele et”: Cold Brew



“Ağır ağır acele et”: Cold Brew

Muhteşem kokusu ile başımızı döndüren kahve çekirdeklerinin soğuk su ile buluşması. Soğuk su da en az 20 saat bekleyen  o çekirdeklerin suya lezzetini bırakması . “Ağır ağır acele et” der ya Erasmus. İşte Cold Brew’in hikayesi de biraz böyle.  Dem alan bir çay gibi dem alan soğuk dem alan bir kahve. Ve dem almışlığın verdiği muhteşem lezzet. Onun adı “Cold Brew” : Soğuk demlenmiş kahve
Soğuk demlenmiş kahve nin , Avrupalılarla ve bizimle buluşmasının geçmişi ise çok uzun sayılmaz. Kahve çekirdeklerinin büyük şekilde çekilmesi ve 20-48 saat arası soğuk suyla demlenmesi ile oluşan bu lezzet sert kahve tadını yumuşatıyor ve hiç kahve sevmeyenleri bile mest edebiliyor. Yavaş demleme ve hazırlama yöntemi sayesinde yumuşak içimli bir kahve olan Cold Brew’e krema da eklemeniz mümkündür.
 Süt veya meyvelerle farklı lezzet melezlemeleri yapabileceğiniz cold brew de bu zenginliği sağlayacak önemli enstrümanlardan olabilirler. “Kahvelerin viskisi” diye adından övgü ile süz edilen cold brewinizi kakao aromaları da ekleyebilirsiniz.  Bu lezzetli kahveyi nasıl içeceğiniz ya da dostlarınıza sevdiklerinize ve müşterilerinize nasıl ikram edeceğiniz sizin damak zevkiniz ve ustalarınız yaratıcılığı ile doğru orantılı.

https://www.kahveciniz.com






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder